2024. február 25., vasárnap, Géza napja

Címke: Magyar Rektori Konferencia

18 cikk 1/2 oldal

Roma Szakkollégiumi Tanácsot hoz létre a kormány

Roma Szakkollégiumi Tanácsot hoz létre a kormány a roma szakkollégiumi hálózat megerősítése, a roma értelmiségi réteg fejlődésének elősegítése céljából – derül ki a Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent egyik kormányhatározatból.

Ma dönthetnek az egyetemekről

Orbán Viktor szavai szerint egyes magyarországi szabályokat 27 külföldi egyetem – köztük a „Soros-egyetem” – nem tart be, ezeket kell most rendbe tenni.

Miniszteri biztos: jelentősen nőttek a felsőoktatásra fordított források

Az új felsőoktatási képzési szerkezettel kapcsolatos koordinációért felelős miniszteri biztos szerint a kormány jelentősen több forrást fordít a felsőoktatásra, mint három-négy évvel ezelőtt, de jó minőségű felsőoktatást nem a kormány, hanem az egyetemek, főiskolák tudnak megvalósítani.

Újabb bérfejlesztés a felsőoktatásban

Kétszakaszos bérfejlesztési programot hajt végre a kormány a felsőoktatásban dolgozók körében – erről beszélt Palkovics László szerdai tájékoztatóján.

Új szakokat hoz létre a kormány

Az oktatásért felelős államtitkárság és a Magyar Rektori Konferencia jövőre megtárgyalja az új képzési szerkezet bevezetésével kapcsolatos tapasztalatokat.

Rektori Konferencia: legyen saját vagyonuk a felsőoktatási intézményeknek!

A felsőoktatási intézmények saját vagyonáról, a kancellár vétójogáról, a duális képzésről és a sportdoktori fokozatról fogalmazott meg javaslatokat a Magyar Rektori Konferencia (MRK), azt szeretnék elérni, hogy javaslataik rendeleti szintű szabályozásban jelenjenek meg – mondta a testület elnöke szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.