2024. július 20., szombat, Illés napja

Címke: Magyar Nemzeti Tanács

8 cikk 1/1 oldal

Nem változik jelentős mértékben a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács összetétele

A következő négy évben is hasonló lesz a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács (MNT) összetétele, mint az utóbbi négy évben, a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott Magyar Összefogás nevű lista ugyanis hathetedes többséget szerzett a november 4-i kisebbségi önkormányzati választáson a végleges eredmények szerint.

Nem sokat változik a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács összetétele

A vajdasági Magyar Nemzeti Tanácsban (MNT) a következő négy évben is a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott Magyar Összefogás nevű lista képviselői lesznek többségben a kisebbségi nemzeti önkormányzati választások nem hivatalos eredménye alapján.

Nemzeti tanácsok tagjaira voksolnak Szerbiában

Holnap 926 szavazóhelyiség nyitja meg a kapuit Szerbia-szerte a közel félmillió kisebbségi szavazópolgár előtt. A voksoláson 22 nemzeti közösség vehet részt.

Tanszercsomagot kaptak a délvidéki szórványban élő magyar elsősök

A magyar nyelvű oktatás megmaradásának és fejlesztésének fontosságát hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár pénteken, a vajdasági magyar elsős kisdiákok tanévkezdő délvidéki központi ünnepségén Bácskossuthfalván és Csantavéren.

Morvai a délvidéki magyarokért aggódik

A képviselő hamarosan monitorozó-körútra indul a Délvidékre, ahol felméri az ott élő magyarok nemzeti önrendelkezésének állapotát.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.