2023. december 1., péntek, Elza napja

Címke: Magyar Nemzeti Levéltár

11 cikk 1/2 oldal

Kommunista vezetők múltját fedi fel a lista

Kirajzolódik, hogy a pártfunkcionáriusok milyen utat jártak be, hogyan mozgatták őket, és a személyük, illetve pozíciójuk milyen kontinuitást jelentett a két egymást követő kommunista rezsim között.

Megnevezték a diktatúra működtetőit

Kibővítette a Párt-Állam-Párt című adatbázisát a Magyar Nemzeti Levéltár és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága. A bejelentést az október 23-i forradalom és szabadságharc évfordulójához időzítették.

Mintegy kétmilliárddal támogatta a kormány a nemzeti levéltár fejlesztését

Mintegy kétmilliárd forinttal támogatta a kormány a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) közigazgatási eljárásokhoz szükséges fejlesztését - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára hétfőn Pécsett, a Magyar Levéltárosok Egyesülete (MLE) idei vándorgyűlésének megnyitóján.

Adatbázis készül az elhurcoltakról

A következő években csaknem 270 millió forintot ad a kormány a Magyar Nemzeti Levéltárnak a határon túli magyar írásos emlékek feltárására.

Kézipoggyász

Az adományozó nagy becsben tartotta azt a régi, vaskos kötetet, melynek a lapjai közé helyezték egy merített papírra feljegyzett, magyar nyelvű prédikáció szövegét.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.