2024. április 20., szombat, Tivadar napja

Címke: Magyar Kórházszövetség

19 cikk 1/2 oldal

Kevesebb sürgősségi osztályt működtetnének

Ficzere Andrea: érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy inkább kevesebb helyen legyen ilyen osztály, de ott biztonságos és magas színvonalú ellátást nyújtsanak a betegeknek.

Közös érdek a magas szintű ellátás

Nem pénzkérdés a szabályos működés az egészségügyi intézményeknél – jelentette ki az Állami Számvevőszék tegnap a Magyar Kórházszövetség állásfoglalására reagálva.

Velkey György: Az orvoshiány a legégetőbb probléma

Gyakorlatias átszervezésre, az egészségügyben kiemelt kormányzati figyelemre számít Velkey György, a Magyar Kórházszövetség alelnöke az új egészségügyi kabinettel. A kórházigazgató az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta: az orvoshiányt tartják az egészségügy jelenlegi legnagyobb problémájának, de azt tapasztalják, az orvoselvándorlási trendek megfordultak.

Reformot vár a szakma

A munkaerőgondok mellett a kórházak kedvezőbb finanszírozására is megoldást kell találni, egyúttal az új kormánytól egy teljes körű reformcsomagot is nagyon várnak az ágazat szereplői.

Kellenek a nyugdíjaskorú egészségügyiek

Az ágazatot sújtó munkaerőkrízis miatt az egészségügyben dolgozók teljes körének mentesítését szorgalmazza a „nyugdíj vagy munka” szabály alól a Magyar Kórházszövetség.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.