2024. április 20., szombat, Tivadar napja

Címke: Magyar Konyha

14 cikk 1/2 oldal

Főpróba a Gundelban

A magyar konyhaművészet története fehér foltok sorozata, a gasztrotörténeti publikációk szerzői kutatás helyett átveszik egymástól a téves adatokat, a vándortörténeteket.

Angyalbakancs

A hagyományok tiszteletén, megőrzésén is múlik a magyar konyha hitelessége. Készüljenek jobbnál jobb, zseniális bablevesek, de könyörgöm, Jókait hagyjuk ki a játékból!

Zsigó Róbert: Magyarország visszakerült Európa gasztronómiai térképére

Magyarország az elmúlt évtized alatt visszakerült Európa gasztronómiai térképére – mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára csütörtökön Szolnokon egy konferencián, amelyen a magyar konyha, illetve a magyar vendéglátás és a magyar agrárium kapcsolatát elemezték.

Érthető konyha

Hogyan lesz egy brüsszeli diplomatából az ország gasztrokirálynője? Mautner Zsófi 2005-ben indította el Chili & Vanília című blogját, azóta könyveket ír.

Saly Noémi konyhai instrukcióit dalolni lehet

Aki Saly Noémi Spájznak keresztelt kötetét a kezébe veszi, annak hamar föltűnik, hogy itt nem egy használati utasításról van szó, hanem egy életérzésről.

Dölltet porjuh szütty

Magyar étlap – Elhúzódó küzdelem a német vendéglők ellen a XIX. század Budapestjén.

Könyv mindennapi használatra

A negatív tapasztalatokat senki sem szereti, az időveszteséget sem, a tanácstalanul álldogállást egy vendéglátóhely bejáratánál meg végképp nem.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.