2024. március 5., kedd, Adorján, Adrián napja

Címke: Magyar kétfarkú kutya párt

12 cikk 1/2 oldal

Nyolc pártlistát vett nyilvántartásba az NVB szerdán

Nyolc országos pártlistát és egy nemzetiségi listát vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdán. A nyilvántartásba vett pártok között van az LMP, az Együtt és a Momentum.

Kétfarkú Botka-párt

Tizenharmadik havi nyugdíj: magasabb fokozatba kapcsolt a balliberális demagógialicit.

Hét népszavazási kezdeményezést utasított el az NVB

Patyi András elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a szabályozásnak nem az a rendeltetése, hogy jópofa tréfákat űzzenek a népszavazás jogintézményéből, és a döntéshozó szervezetekből.

Matiné az aluljáróban

A gondviselés küldhette ismét közénk Falus Ferenc obsitos tiszti főorvost, vizes akrobatát, az ellenzéki pártok legutóbbi főpolgármester-jelöltjét.

Álhírekkel támad a Kétfarkú Kutya párt

12 millió forintot gyűjtött össze és ebből a háromszáz plakát mellett egy, a Magyar Időkre megtévesztésig hasonlító, álhírekkel teli kiadványt készített a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

A Kúria jelentősen mérsékelte a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra kiszabott bírságot

A Kúria szerint is sérti a rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvét a Magyar Kétfarkú Kutya Párt „Szavazz érvénytelenül!” mobiltelefonos applikációja, de nem sérti a szavazás titkosságát. A bíróság ezzel a keddi döntésével megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozatát az ügyben és a pártra az NVB által kirótt nyolcszázezer forintos bírságot százezer forintra mérsékelte. A Kúria, még a népszavazás előtt, ugyancsak az applikáció miatt benyújtott kifogás ügyében már egy hete megállapította, hogy az applikáció nem sérti a szavazás titkosságát, de akkor még – mivel abban az eljárásban még nem szabott ki bírságot az NVB – erről nem dönthetett.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.