2023. december 5., kedd, Vilma napja

Címke: Magyar Írószövetség

45 cikk 1/5 oldal

Ünnepség és kettős díjátadó a Bajza utcában

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár beszédét követően megkoszorúzták a szövetség székházának falán 1956, valamint Gérecz Attila mártír költő emléktábláját.

Új kültéri kiállítás nyílt a Magyar Írószövetség székházánál

Új kültéri kiállítás nyílt a Magyar Írószövetség Bajza utcai székházánál Budapesten. A tárlat a februárban első alkalommal megrendezett magyar széppróza napja emlékezetes pillanataiból nyújt ízelítőt írásban és képekben – közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Irányba rendeződünk végre

Stratégiai fontosságú lenne, ha már belevágtunk, a magyar széppróza napját hagyománnyá emeljük, hogy idővel beépüljön hasonló ünne­peink sorába.

Szükség van szellemi helyőrségekre

Határon túli mellékletekkel és új főszerkesztővel folytatja küldetését az Előretolt Helyőrség irodalmi-kulturális melléklet – jelentették be Tusványoson.

Megannyi találkozás esélye

A hét végéig még bárki ellátogathat Kapolcsra, Taliándörögdre és Vigántpetendre, hogy belevesse magát a Művészetek Völgye sajátos kulturális forgatagába.

A baloldal végtelen gőgje

Bezzeg 2006-ban nem voltak sajtóhisztik az aránytalanságért, Magyarország volt a legdemokratikusabb ország, az őszödi beszéd a politikai őszinteség csodás iskolapéldája.

Akinek az életében minden költészet

Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, műfordító életműve nemcsak alkotói, hanem irodalomszervezői, kultúraformáló munkássága miatt is jelentős.

Gyors reakció egyéni hangon

Kiállításmegnyitóval egybekötött ünnepségen mutatta be a Magyar Írószövetség új online lapját, az Olvasat.hu-t. A folyóirat feb­ruár 18-án indult.

Elkezdődött a Versmaraton

A rendezvényen Az év versei 2018 antológiában szereplő 100 költőből 58 olvassa fel költeményeit. A Versmaraton a Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó és a közmédia közös rendezvénye.
45 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.