2024. április 18., csütörtök, Andrea, Lima napja

Címke: magyar irodalom

8 cikk 1/1 oldal

Nyáry téveszméi Nyirőről

A régi és a kortárs irodalmat értékelő eszmefuttatásában a kreatívigazgató ismételten kifejti azt a nézetét is, miszerint nincsenek tehetséges írók a jobboldalon.

Klasszikusok a tantervben

Ki legyen benne a tantervben és ki nem? Akik benne lesznek, mikor, milyen rendezőelv szerint kerüljenek sorra, milyen mélységben ismerkedjenek meg a gyermekek a műveikkel?

Szükség van szellemi helyőrségekre

Határon túli mellékletekkel és új főszerkesztővel folytatja küldetését az Előretolt Helyőrség irodalmi-kulturális melléklet – jelentették be Tusványoson.

Újabb hat monográfiát jelentetett meg az MMA

Monográfia jelent meg a 80 éves Kósa Ferenc Kossuth-díjas filmrendezőről a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) gondozásában, emellett a magyar irodalom kimagasló alkotóiról szóló kismonográfia sorozata is újabb öt kötettel bővült.

„Az ámen előtt lelövik”

Páskándi Géza az első Forrás-nemzedék – a második világháború utáni erdélyi irodalom új irányzata – nagyjai közé tartozott.

„Hűséges fordító vagyok”

Adan Kovacsics, a Balassi Műfordítói Nagydíj első kitüntetettje szerint a spanyol olvasók becsülik a magyar irodalmat.

Humor és környéke

Hajlamosak vagyunk a magyar irodalmat valamelyest tragikusnak felfogni.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.