2021. január 18., hétfő, Piroska napja

Címke: magyar film

23 cikk 1/3 oldal

Bronz Diák Oscar-díjat nyert az Ostrom című magyar film

Huszonhét év után újra magyar diplomafilm nyert Diák Oscar-díjat (Student Academy Award): Kovács István az Ostrom című diplomafilmért vehette át magyar idő szerint péntek hajnalban Los Angelesben az Amerikai Filmakadémia Samuel Goldwyn Theaterjében a Bronz Diák Oscar-díjat – tájékoztatta a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-t.

Titkok és kalapok

Nemes Jeles Lászlónak hatalmas elvárásokkal kellett szembenéznie, amikor friss Oscar-díjas rendezőként hozzálátott a második nagyjátékfilmjéhez.

Kálvin versus Loyolai

A keresztény filmfesztivál díjnyertes alkotása, a Megszállottak. Pozsgai Zsolt filmje Kálvin János reformátor és Loyolai Ignác, a jezsui­ta rend alapítójának parázs hitvitájáról szól.

Utazófilmmel Karlovy Varyban

Csehországban, az 53. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon lesz Csuja László Virágvölgy című alkotásának világpremierje.

Dobni egy csókot Kádárnak

A Csini­baba (1997) című zenés vígjáték, és képes volt arra, hogy áttörve a sznob kritikai gondolkodáson, a Magyar Filmszemle fő- és közönségdíját is elhozza.

Felújított magyar filmklasszikusokat vetítenek Párizsban

Nyolc felújított magyar filmet is vetítenek Párizsban a szerdától vasárnapig tartó, restaurált filmeknek szentelt, Toute la mémoire du monde című fesztiválon, amelyen az idén 80. születésnapját ünneplő Szabó István életműve előtt is tisztelegnek.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.