2019. május 21., kedd, Konstantin napja

Címke: magyar dráma napja

8 cikk 1/1 oldal

Székely János Caligula helytartója című drámáját mutatja be a Nemzeti Színház

Székely János Caligula helytartója című drámájának bemutatójával ünnepli a Nemzeti Színház pénteken, a magyar dráma napját. A darabot Szász János rendezésében, Trill Zsolt és Horváth Lajos Ottó főszereplésével tűzik műsorra – hangzott el az M5 kulturális csatorna új magazinműsora, a Kult'30 pénteki, első adásában.

Átadták a Szép Ernő-díjakat a magyar dráma napján

Átadták a drámaírókat jutalmazó Szép Ernő-díjakat a magyar dráma napján: az elismerést Zalán Tibor, Visky András és Lengyel Anna vette át csütörtökön a budapesti Bajor Gizi Színészmúzeumban tartott ünnepségen.

Emberek játéka embereknek

A magyar dráma napja van ma. 1883. szeptember 21-én tartották Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatóját a Nemzeti Színházban.

A magyar dráma napja – Erdélyben is lesznek programok

Kolozsváron drámaírás-műhellyel, Sepsiszentgyörgyön Tamási Áron születésének 120. évfordulója alkalmából szervezett programokkal, Marosvásárhelyen és Csíkszeredában pedig magyar írók műveiből készült produkciókkal ünneplik a színházak a magyar dráma napját.

Terápia a ferencvárosi pinceszínházban

Az Üljön be hozzánk egy terápiára! című darabban öt izgalmas személyiséget ismerünk meg a krimiszerűen feszült jelenetekből.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.