2024. február 23., péntek, Alfréd napja

Címke: magyar bor

11 cikk 1/2 oldal

A magyar bor minősége európai szintű

A kormány szeretné, ha a magyar borászati vállalkozások még jobban fel tudnák venni a versenyt nyugat-európai társaikkal – mondta Viski József.

Drágulásra számíthatnak a magyar bor szerelmesei

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2017-ben a borkivitel 618 ezer hektoliterre nőtt, miközben az import 18 százalékkal csökkent. A folyamat az idén is folytatódhat.

Magyar bor a világ száz legjobb bora között

A világ borszaksajtójának egyik vezető magazinja, a Wine Enthusiast kedden publikált Top 100-as listáján a Dereszla Pincészet 2009-es évjáratú ötputtonyos aszúbora a 20. helyezést érte el – tájékoztatta a borászat az MTI-t.

Kiválasztották Az Országház borait

Első alkalommal választották ki Az Országház borait; a címet nyolc kategóriában ítélték oda, elsősorban a Kárpát-medencében őshonos fajtákból készült tételeknek.

Budai Gyula: a tokaji mellett más magyar bornak is helye van a japán piacon

Japánban a legismertebb magyar bor a tokaji, amelyből jelentős mennyiséget vásárolnak a távol-keleti szigetországban, de mellette több más kiváló minőségű magyar bornak is helye van az itteni piacon – mondta az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos az MTI-nek a helyszínről, Tokióból telefonon kedden.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.