2022. augusztus 9., kedd, Emőd napja

Címke: madárinfluenza

61 cikk 1/7 oldal

Több pulyka- és csirkehús fogy

Leszámolt a madárinfluenzával a hazai baromfipiac, a termelés hosszú idő után októberben ismét visszaállt eredeti szintjére.

Rák a szemben

A fertőző betegségek terén a legnagyobb változás a kullancsok és rovarok (például szúnyogok) által hordozott betegségek elterjedésében várható.

Nagyot nőtt a baromfihús-import

Több mint 16 százalékkal 105 ezer tonnára csökkent az év első hét hónapjában a magyar baromfihús exportja, miközben a húsimport 84 százalékkal 42 ezer tonnára bővült – írja hétfői számában a Világgazdaság a Agrárgazdasági Kutató Intézet adataira hivatkozva.

Baromfisoknak indít képzést a kamara

Higiéniai képzésekkel, az állattenyésztési ágazatokra kidolgozott kárenyhítési, illetve díjtámogatott biztosítási rendszer létrehozásával jelentősen csökkenthető lenne a madárinfluenza okozta kár.

Örülhetnek a baromfisok, ismét lehet exportálni

Hivatalosan is véget ért a madárinfluenza-járvány hazánkban, miután a Nemzetközi Állatjárványügyi Hivatal előírásai szerint Magyarország csütörtökön visszanyerte a betegségtől mentes besorolását.
61 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.