2022. január 19., szerda, Sára, Marió napja

Címke: Luxembourg

17 cikk 1/2 oldal

Őszülő Európa

Európában minden 65 évesnél idősebb emberre – százmillió polgárról van szó – mindössze három munkaképes korú jut (húsz éve még öt jutott.

Túl sok juhot akarnak leölni a muszlimok Belgiumban

Nem bírják a belga vágóhidak a muszlim ünnepek miatti nyomást, a vallás ugyanis előírja, hogy a hívők kábítás nélkül leölt állatot fogyasszanak az iszlám áldozati ünnep első napján.

Boris Johnson: London „boldog” kimenetelű Brexit-tárgyalásokra számít

Az Egyesült Királyság uniós kilépéséről kezdődő tárgyalásoknak a jövőbe kell tekintünk, és London „boldog” befejezésre számít – jelentette ki Boris Johnson brit külügyminiszter az unió külügyminisztereinek hétfői ülése előtt újságíróknak nyilatkozva Luxembourgban.

Nem siet az Európai Bíróság a magyar kvótaperrel

Bár nemigen van az unióban fontosabb ügy a migránsok elosztásánál, az unió bírósága mégsem siet a témát alapjaiban meghatározó magyar és szlovák per eldöntésével.

Nem ritka a deficittúllépés az Európai Unióban

Az uniós tagországok 165 esetben sértették meg a három százalékos deficitküszöb-előírást 1999 és 2015 között – mutatott rá közleményben a müncheni ifo gazdaságkutató intézet azzal kapcsolatban, hogy az uniós pénzügyminiszterek brüsszeli tanácskozásukon túlzottdeficit-eljárás keretében szankciók alkalmazását kezdeményezték kedden Portugália és Spanyolország ellen.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.