2024. július 24., szerda, Kinga, Kincső napja

Címke: Luther

9 cikk 1/1 oldal

Viszonyítási pont

Johann Sebastian Bach életműve az emberiség egyik legnagyobb kincse. Életének mégis kevés nyoma maradt, azok is roppant szegényesek.

Kapaszkodó

A Reformátorok terén, a főváros XVI. kerületében kapott helyet R. Törley Mária szobrászművész Luther Mártont, Kálvin Jánost és Bocskai Istvánt ábrázoló alkotása.

Nyitott ajtókkal

A reformáció nevében hordozza a jelentését: újjáalakulást jelent, visszatérést a gyökerekhez, amelyre újra nagy szükségünk volna.

Reformáció 500 – Katolikus teológus könyve jelent meg Lutherről

Német katolikus teológus, Peter Neuner írt könyvet a reformációt elindító Luther Mártonról, az egyházszakadás okairól és a reformáció öt évszázados történetéről. A németül idén januárban kiadott kötet magyarul a Magyar Kurír gondozásában jelent meg, és csütörtök este mutatták be Budapesten.

Svédországba érkezett a pápa

Megérkezett hétfő délelőtt Svédországba Ferenc pápa, hogy a protestánsokkal együtt ünnepelje a reformáció 500. évfordulóját.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.