2024. június 18., kedd, Arnold, Levente napja

Címke: Luther Márton

21 cikk 1/3 oldal

Nevezetesek azonos keresztnévvel

A mai napon minden Márton közül Luther Mártonra emlékezzünk még kicsit, akinek életműve eszmetörténeti, kulturális és történelmi jelentőségű.

Reformátori örökségünk

Amikor 1517. október 31-én Luther Márton kifüggesztette 95 pontját a wittenbergi templom kapujára, maga sem gondolhatta, hogy egy új egyház alapjait veti meg.

Kapaszkodó

A Reformátorok terén, a főváros XVI. kerületében kapott helyet R. Törley Mária szobrászművész Luther Mártont, Kálvin Jánost és Bocskai Istvánt ábrázoló alkotása.

Reformáció 500 – Magyar napokat tartanak Wittenbergben

Magyar napokat tartanak a németországi Wittenbergben. A reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából rendezett négynapos programot Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) elnök-püspöke nyitja meg csütörtökön.

A reformáció ötszáz éve

A humanista mozgalom az egyház megreformálását, eredeti állapotába való visszatérését célozta, amihez kiváló eszközre leltek a könyvnyomtatásban.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.