2024. április 19., péntek, Emma napja

Címke: Lukács György

25 cikk 1/3 oldal

Végstádiumban a magyar kultúra

Mérföldkőhöz értünk. Témánk legfontosabb epizódja következik. Egy évvel korábban ezzel kellett volna kezdenünk, de akkor önök teljesen máshogy látták volna mondanivalónk lényegét.

A globalisták kulturális marxizmusa

Ők tudomásul veszik a multikulturális, identitását vesztett, kevert fajú Európa létrejöttét, mert ez is közelebb vinné a kontinenst a kozmopolita létformához.

Ágnes asszony Vonát mosdatja

Lukács Györgytől Vona Gáborig – szép út volt, mondhatom, és büszkék lehetünk, hogy a magyar filozófiának Ágnes asszony a leghíresebb arca a nagyvilágban.

Szoborsirató zsidózás

Ezúttal egy Népszava-cikk hívja fel a haladó emberiség figyelmét, mekkora gaztett történt Magyarország valaha élt legnagyobb filozófusával szemben.

Csak valósághű gondolkodás van

Mezei Balázs szerint a filozófia nem bal- vagy jobboldali, hanem lényegileg valósághű, Szabó László Zoltán viszont egy „jobboldali” filozófia szükségességéről írt.

Utószó Lukács György átváltozásaihoz

Lukács olyan filozófusokat száműzött a szellemi életből, mint Hamvas Béla vagy Prohászka Lajos, a költő Weöres Sándor életművét pedig próbálta ellehetetleníteni.
25 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.