2020. július 2., csütörtök, Ottó napja

Címke: Lúdas Matyi

12 cikk 1/2 oldal

Testi és szellemi jólétünk

A szabadságharc szülte első humorlapunk hatvanegy számot ért meg, a szerkesztők és rajzolók végül maguk is fegyvert ragadtak.

A negyvenéves Lúdas Matyi és a munka dicsérete

Tárlattal emlékeznek meg az idén negyvenéves Lúdas Matyi című rajzfilmről és rendezőjéről, Dargay ­Attiláról. A kiállítás gyerekeknek, felnőtteknek is érdekes.

Moralitás a cirkuszban

A cirkusz nonverbális előadó-művészeti műfaj, nem a monológok és dialógok tere, így a koncepció a látványra épül, amit el kell mesélni, azt dalban mesélik el.

Lúdas Matyi a trapézon

Műfajteremtő produkcióra készül a Fővárosi Nagycirkusz: történetmesélő cirkuszként viszi a manézsba Lúdas Matyi közismert históriáját.

Rekordnézőszám és új műsor a Fővárosi Nagycirkuszban

Rekordnézőszámról, a készülő Ludas Matyi című új előadásról és új cirkuszi képzésekről számolt be Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója szerdán, az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

Ludas Matyi zseblámpája

Sajdik Ferenc karikaturistaként a legmagasabb kitüntetéseket kapta, de boldoggá az teszi, hogy a gyerekek – köztük öt unokája – imádják mesés rajzait.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.