2020. július 4., szombat, Ulrik napja

Címke: LNG

15 cikk 1/2 oldal

Horvátország stratégiai gázpartnerünk lehet

2020 második felében jár le a magyar–orosz hosszú távú gázszerződés, amelyet részben helyettesíthet a szomszédunktól érkező behozatal Szijjártó Péter szerint.

Tovább szélesítik a termékskálát

A gázkereskedő cégként indult MET-csoport ma már tizenöt országban működtet leányvállalatot, és folyamatosan bővíti az eszközportfólióját is.

Jövő év végére LNG-terminál épülhet Csepelen

A Mahart Zrt. hamarosan kiírja a közbeszerzési pályázatát egy cseppfolyósföldgáz-terminál megvalósítására a Csepeli Szabadkikötőben - írta hétfői számában a Világgazdaság a társaság vezérigazgatójára, Sztilkovics Szávóra hivatkozva.

Egy kézbe kerül a hazai gázhálózat

A lépés révén január végére megszűnik az az érdekes állapot, amelyben a szlovák és a magyar országos gázhálózatokat összekötő 92 kilométeres vezeték más társasághoz tartozik, mint a többi.

Kudarcba fulladhat a cseppfolyós gázterv

Az egyébként is több mint egy évtizede csúszó beruházásnak az eredeti tervek szerint 2019-re kellett volna elkészülnie a szárazföldön.

Bővül az LNG-terminál

Új mólót és kikötőket építenek a lengyel cseppfolyós gázt fogadó terminálhoz, hogy megkönnyítsék a Katarból és az Egyesült Államokból érkező energiahordozó kezelését.

Átalakulóban az energetikai szektor

Már nem a fosszilis eredetű üzemanyagok jelentik a legkedveltebb célpontot az energiaszektor befektetőinek a szemében, az első helyet átvette az villamosenergia-ipar.

Továbbépül a hazai LNG-infrastruktúra

Gázhajtású motorral szerelt nyerges vontatók vásárlását tervezi a cseppfolyósföldgáz-alapú közlekedés fejlesztéséhez szükséges infrastruktúra hazai kiépítését végző cég.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.