2023. február 3., péntek, Balázs napja

Címke: lima

10 cikk 1/1 oldal

Több ezren tüntettek Peru fővárosában

Több ezren tüntettek a perui fővárosban, Limában hétfőn Alberto Fujimori, egyebek közt emberi jogok megsértése miatt 25 év börtönbüntetésre ítélt volt államfő elnöki kegyelme ellen.

A szabadkereskedelem mellett Peking és Moszkva

Kína és Oroszország arra törekszik, hogy szabadkereskedelmi térséget hozzanak létre az ázsiai és csendes-óceáni régióban – hangzott el a kínai és az orosz elnök limai megbeszélésén az APEC-csúcstalálkozó alkalmával. A konzultáció bizakodó hangulatát beárnyékolta a szabadkereskedelmet ellenző Donald Trump amerikai elnökké választása.

Földrengés volt Peru déli részén, többen meghaltak

Legalább 9 halálos áldozata és 40 sérültje van az előző napi földrengésnek a Peru déli részében lévő Arequipa tartományban – közölte hétfőn a tartományi kormányzat.

Minden idők legnagyobb légi oroszlánmentő akciója zajlott le szombaton

33 perui és kolumbiai cirkuszi oroszlánt szállítottak repülőgéppel Dél-Amerikából a dél-afrikai Johannesburgba, hogy a cudar körülmények közül kimentett állatok méltó módon, természetes környezetükben élhessék le hátralévő életüket egy ottani tágas rezervátumban.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.