2022. július 7., csütörtök, Apollónia napja

Címke: Liget Budapest

35 cikk 1/4 oldal

21. századi látogatói élmény a Városligetben

A parkfejlesztés első üteme lezárult, átadtak a Kutyás élményparkot, megújult a Vakok kertje és birtokba vehették a korszerű, a környékbeli iskolák igényei szerint megépített Ifjúsági sportpályákat is.

Megkezdődött a Vakok Kertje tesztüzeme

A kizárólag látássérültek által látogatható, speciális játszótérrel is rendelkező parkrész a tesztüzemet követően nyitja meg kapuit a Városligetben.

Okos infokommunikációs fejlesztések is lesznek a Városligetben

Okos infokommunikációs fejlesztések, többek közt intelligens világítás, helyszínt monitorozó applikációk, valamint számos biztonsági funkció szolgálja majd a külföldi és a magyar turisták, valamint a környék lakóinak kényelmét a megújuló Városligetben.

Rövidesen megkezdődik a Magyar Zene Háza építése

Az épületben helyet kap egy „hangdóm”, egy koncertterem, egy előadóterem, zenepedagógiai termek és egy digitális könyvtár, mellette pedig szabadtéri színpadot is kialakítanak.

A tervek szerint halad az Olof Palme Ház felújítása

A Liget Budapest Projekt vezetője elmondta, hogy a Városliget legrégebbi épülete, amelynek több évtizede nem volt funkciója, a jövő év elején eredeti pompájában, a Millennium Háza néven nyílik majd meg. 
35 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.