2019. június 21., péntek, Alajos, Leila napja

Címke: liga szakszervezetek

22 cikk 1/3 oldal

Előmozdítaná a szociális párbeszédet a Liga

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a képviseleteknek a valós munkavállalói igények mentén kell végezniük a dolgukat, amelyre jó példa az Audi dolgozóinak sztrájkja is.

Kettős csapdában vergődnek a szakszervezetek

A politikai pártok nem a szakszervezetek érdekeit viszik át politikájukba, hanem saját politikájukat akarják ráerőltetni a szakszervezetekre, hangzott el a Hír TV Péntek 9 című műsorában.

Senkit nem érint a négyszáz túlóra

Az elvi lehetősége sincs már meg a négyszáz óra túlóra ledolgoztatására azzal a munkavállalóval, akivel az év első napjaiban nem írattak alá erre vonatkozó szerződést – értesült a Magyar Idők.

Nem írtak alá túlóraszerződést

Sem a munkaadói, sem a munkavállalói érdekképviseletek nem kaptak visszajelzést arról, hogy bárkivel is aláíratták volna az új túlórakeretre vonatkozó szerződését.

Parragh jövőre jelentős minimálbér-emelést vár

Amikor a munkanélküliség aránya még magas volt hazánkban, a cégeknek nem állt érdekükben a bérek dinamikus emelése, de a szakember­hiány miatt ez mára megváltozott.

Nincs béralku Százhalombattán

Félpályás útlezárással tiltakoznak ma a dolgozók a Mol Dunai Finomítójánál Százhalombattán, mivel a bértárgyalások során nem született megállapodás.

Érdeklődés hiányában megmaradhat a munkanap

Egyelőre nem lehet tudni, összejön-e a jövő keddi határidőig a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításával kapcsolatos népszavazás kiírásához a szükséges 200 ezer aláírás.

A nábob visszatért

Ha a feljelentéscsomagnak (ami miatt távoznia kellett) csak a fele igaz, Gaskóra hosszú tömlöcévek várnának – talán várnak is, hiszen ügyében/ügyeiben még tart a rendőri eljárás.
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.