2019. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: Libanon

96 cikk 1/10 oldal

Megállapodás jött létre Libanonban a kormány megalakulásáról

Csaknem kilenc hónapig tartó patthelyzetet követően megállapodtak csütörtökön a rivális libanoni csoportosulások a kormányalapításról. Fuád Fleifel, a libanoni minisztertanács főtitkára csütörtök este bejelentette az új kormányt, amelyet Szaad Haríri fog vezetni.

Kisebbik rossz

Alig két héttel azután, hogy Donald Trump bejelentette az amerikai katonák távozását Szíriából, megtapasztalhatjuk a döntés következményeit.

Izrael a harmadik alagutat találta meg a libanoni határ alatt

Az izraeli hadsereg már a harmadik olyan alagutat találta meg kedden, amely libanoni területről vezet át Izraelbe, és amelyet a Hezbollah Síita szervezet ásott támadó akciókra – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

Bántalmazott nőket támogat a Karitász

A karitász a Libanonban jelen lévő mind a hat katolikus felekezet közös segélyszervezeteként összesen 16 egyházmegyében, azaz mindenhol jelen van.

Migránsokat szállító hajó süllyedt el

Elsüllyedt egy szíriai menekülteket szállító hajó szombaton Libanon partvidékén. Három tucatnyi embert kimentett a libanoni parti őrség, de legalább egy gyerek vízbe fulladt – közölték libanoni biztonsági források.

Új, precíziós rakétákra tett szert a Hezbollah

Új, precíziós rakétákra tett szert a Hezbollah, annak ellenére, hogy Izrael mindent megtett ennek megakadályozására – jelentette be televíziós beszédében csütörtökön a libanoni székhelyű síita szervezet vezetője, Haszan Naszrallah sejk.

Merényletekre készülő dzsihadistákat vettek őrizetbe Libanonban

Őrizetbe vették Libanonban az Iszlám Állam dzsihadista szervezet két tagját, akik merényleteket készültek elkövetni katonai ellenőrzőpontoknál és egy templomnál – közölte pénteken a libanoni rendőrség hírszerző szolgálata, amely a tervezett terrortámadásokat meghiúsította.
96 cikk 1/10 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.