2022. január 27., csütörtök, Angelika napja

Címke: liba

20 cikk 1/2 oldal

Idén nincs hiány libából a piacon

Széles kínálatból válogathatnak a Márton-napi libasült kedvelői, ráadásul drágulástól sem kell tartani az ünnepi időszakot megelőzően.

Nagyüzem a vágóhidakon

Alaposan felgyorsult a munka az elmúlt hónapokban a hazai vágóhidakon, kacsából például mintegy 133 százalékkal többet dolgoztak fel az üzemekben, mint egy évvel korábban.

Pontyhalászlé helyett ludaskása a tányéron

A Siófokra csábító turisztikai szlogen, az „Itt kezdődik a Balaton” a Márton-napi eszem-iszomra is igaz, a gasztrotúrára pálinkafesztivállal hangolnak.

Országszerte libalakomát tartanak

Az állami kampány küldetése, hogy a Szent Márton-napi hagyományokat élővé tegye, ennek jegyé­ben a magyarok kóstoljanak libaételeket, vagy főzzenek ilyeneket otthon a családjuknak.

Csak a kereskedőkön múlik, hogy lesz-e elég libahús

Az év eleji madárinfluenza-járvány okozta kiesést követően ismét van elég liba- és kacsahús a piacon. A lúdszövetség vezetője szerint a hazai és az európai kereslet is jelentős.

A november esszenciái: forralt bor és Márton-nap

A közelgő Márton-nap alkalmából sok helyen lehet majd libából készült finomságokat fogyasztani. A karácsonyi vásárok pultjain pedig kapható lesz sokak kedvenc itala, a forralt bor is.

Tradicionális libalakomák a hazai éttermekben

„Aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik” – tartja a mondás. A püspökké szentelt Szent Márton jóságáról és szerénységéről már életében is legendák keringtek.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.