2024. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: levéltár

16 cikk 1/2 oldal

Átadták a makói levéltár új épületegyüttesét

Az új épület kialakítását és az archívum elhelyezéséhez szükséges eszközök beszerzését a kormány 130, az önkormányzat 20 millió forinttal támogatta – mondta Latorcai Csaba államtitkár.

Többmilliárdos levéltári fejlesztés (x)

A jövő évtől jelentősen bővül a kormányablakoknál igényelhető közigazgatási iratok köre, és ügyeket lehet majd intézni a létrehozandó elektronikus levéltári portálon is. Nemcsak az ingatlannyilvántartás terén nyújt majd segítséget az új rendszer, de hasznos lesz építési engedélyekhez, tervdokumentációkhoz, használatbevételi engedélyekhez, illetve hagyatéki, örökbefogadási ügyek, de hadigondozottak kárpótlását érintő ügyek intézésekor is. Mindez a 2,6 milliárd forintos európai uniós forrásból finanszírozott levéltári közigazgatási szolgáltatásfejlesztés eredménye.


Felgyújtott iratok

Bonhardt Attilát, a Hadtörténelmi Levéltár és Irattár leköszönő igazgatóját az intézmény múltjáról, küldetéséről kérdeztük.

Delejes szalagok, bujkáló ügynökök

Az Országgyűlés egyik utolsó döntése volt, hogy a levéltárába kerülhetnek azok a mágnesszalagok, amelyeken a Kádár-rendszer utolsó éveinek állambiztonsági információit tárolták.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.