2022. augusztus 12., péntek, Klára napja

Címke: levélszavazatok

24 cikk 1/3 oldal

Befejezték a levélszavazatok számolását

A határon túli magyarok - hivatalosan a magyarországi állandó lakhellyel nem rendelkező állampolgárok - csak az országos pártlistákra szavazhattak.

50 százalék felett a Fidesz-KDNP!

A Figyelőn megjelent információk szerint a Fidesz-KDNP szereplése minden várakozást felülmúlt, a leadott pártlistás szavazatok több mint 50 százalékát kapták.

Mintegy 266 ezer levélszavazat érkezett a Nemzeti Választási Irodához

Összesen több mint 266 ezer levélszavazat érkezett az NVI-hez, ebből mintegy 226 ezret bontottak fel, és ezek közül csaknem 195 ezerben volt érvényes az azonosító nyilatkozat - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke csütörtökön a Nemzeti Választási Bizottságnak adott tájékoztatóján.

Megkezdte a levélszavazatok szkennelését az NVI

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) vasárnap este 7 órakor megkezdte az irodához érkezett csaknem 120 ezer levélszavazat felbontását és a szavazólapok szkennelését. Szkennelésre - a kézi számolást megelőzően - azért van szükség, hogy a levélszavazatok előzetes eredményét gyorsan közölni tudják.

Éjfélig meg kell érkezniük az NVI-hez a postán feladott levélszavazatoknak

Szombat éjfélig kell megérkezniük a Nemzeti Választási Irodához (NVI) az országgyűlési választásra postán feladott levélszavazatoknak. A Magyar Posta azt vállalta, hogy a csütörtök éjfélig Magyarországon feladott vagy a szomszédos országok postáitól eddig átvett levélszavazatokat határidőre eljuttatja az NVI-hez.
24 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.