2022. július 6., szerda, Csaba napja

Címke: Lettország

72 cikk 1/8 oldal

Lettországban nyilvánosságra hozzák a KGB-archívum egy részét

Nyilvánosságra hozzák Lettországban csütörtökön az egykori szovjet kommunista Állambiztonsági Bizottság (KGB) archívumának egy részét – közölte a lett nemzeti levéltár, amely a honlapján tervezi közzétenni a dokumentumokat.

Megvan az új lett kormányfő-jelölt

Raimonds Vejonis lett államfő az előző jelölt kudarca után Aldis Gobzemset, a Kié az ország? párt miniszterelnök-jelöltjét bízta meg kormányalakítással.

Oroszbarát párt lépne kormányra Rigában

A Harmónia nevű oroszbarát párt nyerte a hét végi lettországi választásokat, ám így sem biztos, hogy a leendő kormánykoalíció tagja lesz.

Megerősödtek az Európa-barát pártok a lett válaszásokon

A Harmónia Központ nevű oroszbarát párt végzett ismét az élen a szombaton tartott lettországi parlamenti választásokon, de az európai elkötelezettségű pártok megerősítették pozícióikat – derül ki az urnák zárása után este közzétett exit pollból.

Megkezdődött a parlamenti választás Lettországban

Megkezdődött a parlamenti választás szombat reggel Lettországban; felmérések szerint a jó gazdasági mutatók ellenére elveszítheti parlamenti többségét a Maris Kucinskis miniszterelnök vezette hárompárti jobbközép kormánykoalíció, miközben az orosz ajkú kisebbséget képviselő, ellenzéki Harmónia Központ válhat ismét a legerősebb politikai erővé.
72 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.