2022. augusztus 9., kedd, Emőd napja

Címke: Lenner Áron Márk

8 cikk 1/1 oldal

A februári ipari termelési adat megfelel a várakozásoknak

Az ipari termelés 6,3 százalékos februári növekedése teljes mértékben megfelel a várakozásoknak – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna reggeli hírfolyamában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) reggeli jelentését kommentálva.

NGM: idén 6-8 százalékkal bővülhet a kiskereskedelem

Idén a tavalyihoz hasonló ütemben, átlagosan 6-8 százalékkal bővülhet a kiskereskedelmi forgalom a Nemzetgazdasági Minisztérium számításai szerint – ismertette Lenner Áron Márk, a minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden, a Központi Statisztikai Hivatal februári kiskereskedelmi adatait kommentálva.

Többet költenek a családok

Az élénk lakossági fogyasztást továbbra is ösztönzi a reáljövedelmek és a családi adókedvezmények bővülése, illetve az szja-csökkentés.

NGM: komoly tervek vannak a védelmi ipar megteremtésére

Komoly tervek vannak arra, hogy újra legyen védelmi ipar Magyarországon, ami állami beavatkozás nélkül elképzelhetetlen – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára az új iparstratégiát, az Irinyi tervet bemutatva kedden, Budapesten.

NGM: kiemelkedően jó évet zárt a kiskereskedelem 2015-ben

Kiemelkedően jó évet zárt 2015-ben a magyar kiskereskedelem, több mint tíz éve nem volt példa hasonló növekedésre – mondta Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait elemezve.

NGM: kedvez a további növekedés számára az ipari környezet

Jó az ipari környezet, a megrendelések száma magasabb a tavalyi évhez képest, ami kedvez a magyar ipari termelés további növekedéséhez – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.