2022. január 27., csütörtök, Angelika napja

Címke: lenin

22 cikk 1/3 oldal

A Jobbik a lenini úton

A jelek arra utalnak: Kádárék, de még Rákosiék is többet adtak a látszatra, mint a Jobbik jelenlegi félbalos vezetői. Így viszont már érthető, miért titkolják saját alapszabályukat.

Történelmi lecke Gulyás Mártonnak

Gulyás Márton tehát mélységesen elí­téli a saját népét terrorizáló Sztálint, de szimpatizál a németek által pénzelt s saját népét terrorizáló, szintén véreskezű diktátorral, Leninnel.

Az akció fedőneve: Lenin

Ma már nem titok, hogy a száz évvel ezelőtti történelmi esemény kapcsán a hatékony propaganda és Eisenstein filmjeinek következtében valótlanságok épültek be a köztudatba.

Lenin bolsevik forradalma

Nagy októberi? A legtöbb gimnazista zavarba jön. Lenin arcképét nem ismerik fel, nevét nem hallották. Nem csak Budapesten, lassan Moszkvában sem.

A vállalkozó Lenin

A lenini módszert néhány, Oroszországban időző magyar hadifogoly révén mi is átvettük: Kun Béla ötletgazda és cimborái 1919-ben nálunk is hasonló vállalkozásba fogtak.

Az oroszok nem akarnak újabb forradalmat

Az oroszok 92 százaléka nem akar újabb forradalmat, és közülük a legtöbben, 60 százaléknyian a bolsevikok által meggyilkolt II. Miklós cárt tartja a legrokonszenvesebbnek a sorsfordító 1917-es év történelmi alakjai közül – állapította meg egy, az októberi kommunista hatalomátvétel centenáriuma alkalmából elkészített felmérésében a VCIOM közvélemény-kutató intézet.
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.