2023. április 1., szombat, Hugó napja

Címke: lengyel kormány

12 cikk 1/2 oldal

Adót vetne ki a lengyel kormány a külföldre vitt vagyonra

Lengyelország azt tervezi, hogy a jövő évtől kezdve 19 százalékig terjedő „kilépési adót” vet ki az olyan vállalatokra és gazdag emberekre, ha külföldre viszik vagyonukat vagy termelő tevékenységüket.

Czaputowicz: a lengyel kormány kompromisszumot keres az Európai Bizottsággal

A lengyel kormány kompromisszumot keres az Európai Bizottsággal - jelentette ki Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter pénteken, úgy értékelve, hogy a lengyel bírósági törvények előző nap javasolt módosításai megfelelnek a brüsszeli testület elvárásainak.

A lengyel miniszterelnök támogatásáról biztosította a spanyol kormányt

Beata Szydlo lengyel kormányfő szerdán arról biztosította Mariano Rajoy spanyol miniszterelnököt, hogy Lengyelország támogatja a madridi kormányt – közölte a PAP hírügynökséggel a lengyel kormányszóvivő, hangsúlyozva, hogy Lengyelország tiszteletben tartja Spanyolország területi integritását.

Szydlo: fontos, hogy nem lesz újabb áttelepítési elköteleződés

A rendkívüli brüsszeli csúcstalálkozó után körvonalazódó megállapodás esélyt ad a migrációs válság megoldására, egyelőre fontos, hogy az elfogadott zárónyilatkozat kizárja az újabb áttelepítési elköteleződéseket – értékelte az Európai Unió és Törökország közötti tárgyalásokat kedden a lengyel miniszterelnök.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.