2020. július 8., szerda, Ellák napja

Címke: lendva

7 cikk 1/1 oldal

Lendva partnere lett Zalaegerszeg az Európa Kulturális Fővárosa 2025 pályázaton

Szándéknyilatkozatot írt alá Zalaegerszeg polgármestere pénteken a szlovéniai Lendván, a dokumentum értelmében magyarországi testvérvárosként partnerséget vállal a muravidéki település Európa Kulturális Fővárosa 2025 címéért folyó pályázaton – tájékoztatta a zalai megyeszékhely önkormányzata pénteken az MTI-t.

Vastaps fogadta Orbán Viktort Szlovéniában – videó!

A szlovén emberek számíthatnak arra, hogy Magyarország részéről nyíltszívű, őszinte és kölcsönös előnyökre törekvő együttműködés lesz majd a két nép között - mondta a kormányfő Lendván.

A határon túl is emlékeztek

Magyarország teljes jogú állampolgárságot adott a határon túli magyaroknak, amihez nemcsak magyar útlevél, hanem szavazati jog is tartozik.

Formák a mindenségből

A tárlaton csaknem hatvan szobrát állították ki a fiatalkori torzóktól az érett alkotásokig, a Lendvai Galéria és Múzeum közreműködésével.

Kövér László Szlovéniába utazik szerdán

Kétnapos hivatalos látogatásra Szlovéniába utazik az Országgyűlés elnöke szerdán. Kövér Lászlót fogadja a szlovén köztársasági elnök és megbeszélést folytat mások mellett a szlovén nemzetgyűlés elnökével is – tájékoztatta az Országgyűlés Hivatala kedden az MTI-t.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.