2020. július 15., szerda, Henrik, Roland napja

Címke: leminősítés

16 cikk 1/2 oldal

Leminősítette Kínát a Standard & Poor's

Leminősítette csütörtökön Kínát a Standard & Poor's, elsősorban a gyors hitelkiáramlásból eredő reálgazdasági és költségvetési kockázatokkal indokolva a döntést.

Újabb történelmi mélypontra került a török líra

Újabb történelmi mélypontra került a török líra dollárhoz viszonyított árfolyama, miután Recep Tayyip Erdogan török államfő a csütörtökre virradó éjjel három hónapra rendkívüli állapotot rendelt el a múlt heti puccskísérlet miatt. A tőzsde három nap alatt tíz százalékot vesztett, a török fizetőeszköz pedig hat százalékot gyentült a dollárral szemben.

Sorozatban minősítik le a brit adósságot

A Brexit egyébként eléggé felkavarta a pénzpiacokat. Hétfőn – azaz a hét első kereskedési napján – a font árfolyama 31 éves mélypontra zuhan.

Negatívra rontotta a lengyel államadós-besorolás kilátását a Moody's

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta Lengyelország államadós-besorolásának kilátását az eddigi stabilról szombaton a Moody's Investors Service, elsősorban azzal indokolva döntését, hogy nőttek a költségvetési kockázatok, és kiszámíthatatlanabbá vált a gazdaságpolitikai döntéshozatal, rontva a befektetői környezetet.

Negatívra rontotta Kína osztályzati kilátását a Moody's

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Kína egyébként elsőrendű befektetői államadós-besorolásának kilátását szerdán a Moody's Investors Service, elsősorban arra a véleményére hivatkozva, hogy folyamatosan romlanak a költségvetési mérőszámok, és a devizatartalékok csökkenésével növekszik a kínai gazdaság külső sérülékenysége.

Leminősítette Lengyelországot a Standard & Poor's

Leminősítette Lengyelországot pénteken a Standard & Poor's, azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy az új lengyel kormány több intézkedése kulcsfontosságú intézmények függetlenségét és hatékonyságát gyengítette.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.