2023. június 9., péntek, Félix napja

Címke: lehetőségek

16 cikk 1/2 oldal

A kormány felismerte a gazdaságfejlesztésben rejlő lehetőségeket

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) létrehozása annak köszönhető, hogy a kormány felismerte a gazdaságfejlesztésben rejlő lehetőségeket és innovációval ad választ a technológiai kihívásokra – mondta György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár szerdán Budapesten, a társadalmi jövőképességről rendezett konferencián.

Határtalan lehetőségek a digitális oktatásban

A digitális oktatás képes megszüntetni az esélyegyenlőtlenségeket a diákok között, és eljutni az államhatárokon túlra is – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a jövő hét végén megrendezendő Digitális oktatási konferencia és kiállítás beharangozó sajtótájékoztatóján.

Adózás: kedvezményes lehetőségek közül választhatnak a kis- és közepes cégek

Megéri a kis- és középvállalkozásoknak a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) vagy a kisvállalati adót (kiva) választaniuk – hívta fel a figyelmet Izer Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Egyre több a biogazda

A hazai biotermelők nagy lehetőségek előtt állnak, de az export mellett a belföldi értékesítést is bővíteni kell.

Korlátlan lehetőségek a Távol-Keleten

Kína nem úgy tekint Magyarországra, mint egy gazdasági erőközpontra, hanem a saját hálózatának egy többé-kevésbé fontos elemére.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.