2022. december 2., péntek, Melinda, Vivienn napja

Címke: légszennyezés

25 cikk 1/3 oldal

Súlyos ózonszennyezést okozott a légszennyezés elleni harc Kínában

Mintegy 40 százalékkal csökkent a levegőben lévő szálló por (PM2,5) koncentrációja a kelet-kínai városokban azóta, hogy a kínai kormány 2013-ban szigorú intézkedéseket rendelt el a légszennyezés elleni harcban, ám a drámai mértékű csökkenés megváltoztatta a légkör összetételét és súlyos ózonszennyezést idézett elő.

Hiába tilos, még mindig sokan fűtenek szeméttel

A szállópor kibocsátásáért 85 százalékban a helytelen lakossági fűtés okolható, ugyanakkor az állampolgárok nem érzik felelősnek magukat a légszennyezésért.

Jelentős lépés a légszennyezés ellen

A szálló por elsősorban a háztartási szilárd tüzelőanyagokkal való fűtésből, valamint a dízelmotorokból származik, a kibocsátást e két esetben mérsékelni kell 2020-ig, illetve 2030-ig.

Hazánkat is sújtja a világszintű probléma

Számos államban a közlekedés okozta kibocsátás a legnagyobb gond, ám olyanok is akadnak szép számmal, amelyekben a nem megfelelő lakossági fűtés miatt vált súlyosan egészségkárosítóvá a levegő.

Még mindig rosszul fűtünk

A füstölő gyárkéményeknek már jószerével leáldozott, amióta az állam – ahol képes rá – szigorúan kezeli a vállalati környezetszennyezést.
25 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.