2023. május 29., hétfő, Magdolna napja

Címke: légkör

16 cikk 1/2 oldal

ENSZ: gyógyul a Föld ózonrétege

Az ózonréteg károsodása a kilencvenes években ért a tetőfokára, amikor a teljes ózonpajzs 10 százaléka eltűnt. 2000 óta azonban évtizedenként 1-3 százalékkal ismét gyarapodik

A jövőnket fenyegeti a klímaváltozás

A klímaváltozás az emberiséget fenyegető legnagyobb veszély, amelyről nem hatásvadász szónoki fordulat azt állítani: civilizációnk jövője a tét – mondta Áder János.

Hogyan került a bolygóra?

Nemcsak metánt, kisebb mennyiségben különféle szerves molekulákat is találtak a kutatók a marsi robot által küldött adatok elemzése során.

Nőtt az unió karbonkibocsátása

A 2016-os értéknél megközelítőleg két százalékkal több szén-dioxid került a légkörbe az európai uniós tagállamok működése során tavaly.

Idegen csillagrendszerek bolygóinak légkörét vizsgálhatja az ARIEL űrmisszió

A bolygórendszerek keletkezésének és fejlődésének alapkérdéseit vizsgáló ARIEL (Atmospheric Remote-Sensing Infrared Exoplanet Large-survey) missziót választotta az Európai Űrügynökség a következő M-osztályú - vagyis önálló, nagyjából félmilliárd eurós költségplafonnal rendelkező - tudományos küldetésének - közölte az MTA pénteken az MTI-vel.

Új csillagászat született

Sok millió éves dinoszauruszfosszíliák, különleges kisbolygók, gyorsulva olvadó gleccserek, leszakadó jéghegy – 2017 sem szűkölködött tudományos szenzációkban.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.