2022. szeptember 30., péntek, Jeromos napja

Címke: Legfelsőbb Bíróság

34 cikk 1/4 oldal

Letette a hivatali esküt Brett Kavanaugh főbíró

Alig másfél órával azt követően, hogy a szenátusban 50:48 arányban megszavazták a jelöltségét, Brett Kavanaugh felesküdött a legfelsőbb bíróság bírói tisztségére. 

Trump főbírája és a demokraták

Három évtizednyi szolgálat után fölállt hivatali székéből a 82 éves Anthony Kennedy, az amerikai legfelsőbb bíróság karizmatikus bírája. Trump a helyére Brett Kavanaugh-t jelölte.

A lengyel államfő új vezetőt nevezett ki a legfelsőbb bíróság élére

Andrzej Duda lengyel államfő Józef Iwulskit, a legfelsőbb bíróság egyik tagját bízta meg kedden a testület vezetésével, miután a bírósági reform értelmében Malgorzata Gersdorf eddigi elnöknek éjféltől nyugdíjba kell vonulnia – jelentette be kedden Pawel Mucha, az elnöki hivatal államtitkára.

Ismét lyukra futott a Magyar Nemzet

Tételesen cáfolta tegnap a Legfőbb Ügyészség, az ORFK és az MKB a Magyar Nemzet Gyémánttá vált „alkotmányos költség”, magyar védett tanú Amerikában című írásának minden állítását.

Engedélyezte a passzív eutanáziát az indiai legfelsőbb bíróság

Engedélyezte a passzív eutanázia alkalmazását pénteken az indiai legfelsőbb bíróság, azzal indokolva döntését, hogy mindenkinek joga van méltósággal meghalni; az aktív eutanázia továbbra is illegális Indiában – közölte az öt bíróból álló testület.
34 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.