2024. április 15., hétfő, Anasztázia, Tas napja

Címke: legfelső bíróság

15 cikk 1/2 oldal

Konzervatív fordulat Amerikában

Donald Trump elnök nyáron ismét, immáron második alkalommal új bírót nevezhetett ki a kilenctagú amerikai legfelső bíróság soraiba Brett Kavanaugh személyében.

Távozik az ingadozó főbíró

Az amerikai legfelső bíróság ezen a nyáron nemcsak jelentős döntéseivel tematizálja a tengerentúli alkotmányossági és közéleti vitákat.

Varsó ismét kereszttűzben

Mateusz Morawiecki miniszterelnök szerdán az Európai Parlamentben rendezett vitán felszólalva arra kérte Nyugat-Európát, Lengyelország hadd alakítsa ki saját hagyományai alapján a saját jogrendszerét.

A kambodzsai legfelsőbb bíróság feloszlatta a legfőbb ellenzéki pártot

A kambodzsai legfelsőbb bíróság csütörtökön feloszlatta az ellenzéki Párt Kambodzsa Nemzeti Megmentéséért (CNRP) nevű tömörülést, a Hun Sen kormányfő vezette Kambodzsai Néppárt (CPP) legfőbb riválisát. A miniszterelnök ezt követően közleményt adott ki, leszögezve, hogy a 2018-as választásokat menetrend szerint megtartják, a CNRP mandátumait kormánypárti tömörülések politikusai között osztják szét.

Az amerikai alkotmánybíróság az elnök mellé állt

Az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelső bíróság Donald Trump elnök mellé állt kedden a bevándorlást átmenetileg felfüggesztő rendelet ügyében.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.