2023. december 1., péntek, Elza napja

Címke: Lechner Tudásközpont

27 cikk 1/3 oldal

Pénznyelővé válhat a rossz energetikájú ház

Az épület jelentős felújítás keretében korszerű nyílászárókat, hőszigetelést és kondenzációs kazánt kapott, amellyel energetikai osztálya DD-re, azaz „korszerűt megközelítőre” javult.

Klímaváltozásra készülő települések

A klímaváltozás hatásainak kivédése egyre sürgetőbb feladatokat kíván meg, településeinket és otthonainkat is fel kell készíteni a várható vagy már kézzelfogható változásokra.

Orion bár

A második világháborút követően a Balaton a tömegturizmus időszakát élte. A kommunista ideológia mentén a tó mellett üdültették szinte az egész Magyarországot.

Népi épületek megmentése

Akár húszmillió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető népi építészeti emlékek helyreállítására; az összeget a Népi építészeti programból a Miniszterelnökség biztosítja.

Minden harmadik munkavállaló ingázik

A hazai munkavállalók több mint harmada számít ingázónak. A legtöbben Budapestre, Székesfehérvárra, Győrbe és Miskolcra járnak dolgozni más településről.

Még hiányos az adatbázis

Nem minden közművezeték-üzemeltető tett eleget a jogszabályban előírt regisztrációs kötelezettségének a július óta kötelezően alkalmazandó elektronikus közműnyilvántartásba.
27 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.