2020. október 24., szombat, Salamon napja

Címke: Lech Walesa

12 cikk 1/2 oldal

Folytatódik a Lech Walesa ügynökmúltját feszegető vita

Lengyelországban folytatódik a Lech Walesa feltételezett ügynökmúltja körüli vita, miután az RMF FM lengyel rádió pénteki értesülései szerint grafológiai jelentés készült, mely kétségbe vonja a Szolidaritás független szakszervezet egyik alapítójának, későbbi lengyel államfőnek a beszervezésére utaló korábbi vizsgálatot.

Lech Walesa újból hamisítványnak nevezte az ügynökmúltjára utaló iratokat

Ismét hamisítványnak nevezte kedden az ügynökmúltjára utaló iratokat Lech Walesa Nobel-békedíjas volt munkásvezér, a Szolidaritás független szakszervezet egyik alapítója, későbbi lengyel államfő, reagálva ezzel a hamisítást kizáró írásszakértői elemzés múlt heti közzétételére.

Lech Walesának elege van

Soha nem egyeztem bele az együttműködésbe, soha nem fogadtam el pénzt és soha nem írtam jelentést senkiről. Világos? – fakadt ki az egykori lengyel elnök.

A Lech Walesa-dosszié

Rossz kérdés, hogy áruló-e vagy hős Walesa. Esendő ember, mint mindnyájan. Történelmi személyiség, akihez hozzátartozik az igazság.

Tömegek Walesa mellett

Több tízezren vonultak utcára Varsóban, hogy az egykori lengyel államfő, a Nobel-békedíjas Lech Walesa mellett és Jaroslav Kaczynski, a PiS kormánypárt vezetője ellen tiltakozzanak.

Nyomozást indítottak a Walesa-iratok lehetséges hamisítása ügyében

A lengyel Nemzeti Emlékezet Intézetének (IPN) ügyészi tagozata nyomozást indított a Szolidaritás független szakszervezet egykori alapítóját, a volt államfőt, Lech Walesát érintő, a hét elején közzétett állambiztonsági iratok lehetséges hamisítása ügyében – közölte csütörtök délutáni sajtóértekezletén az IPN elnöke, Lukasz Kaminski.

A közmédia tematikus nappal emlékezik a V4 alapítására

Tematikus nappal emlékezik a közmédia hétfőn a visegrádi csoport 25 évvel ezelőtti alapítására – mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kiemelt projektekért is felelős főszerkesztője az MTI-nek.

Walesa Lengyelország tönkretételével vádolja a konzervatívokat

Lech Walesa volt lengyel elnök, a kommunista rendszer megdöntésében kulcsszerepet játszó Szolidaritás szakszervezeti föderáció egyik alapítója és első vezetője azzal vádolta meg egy péntek esti tévényilatkozatában az októberben hatalomra került konzervatív Jog és Igazságosság (PiS) pártot, hogy az alkotmánybíróságot, a közszolgálati médiát és más demokratikus intézményeket érintő, nagy vitát kiváltó intézkedéseivel tönkreteszi az országot.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.