2019. május 21., kedd, Konstantin napja

Címke: léalma

7 cikk 1/1 oldal

Apáti Ferenc: Pszichológiai hadviselés zajlik a léalma ügyében

A nettó tizenhárom forintos árhoz képest – amelyet egy osztrák cég ajánlott – a tizenöt forintos léalma felvásárlási ára nem tekinthető előrelépésnek, miközben az előállítási költség huszonöt-harminc forintos árban mozog. A helyzet annyiban szerencsés, hogy más felvásárló is versenyben van a gyümölcsért, azonban a piac más szereplői jelentősen kevesebb mennyiségben vásárolnának Apáti Ferenc, a Fruitveb alelnöke szerint, aki erről az ECHO TV Napi aktuális című műsorának adott telefonos interjút.

Olcsón veszik, de drágán adják

Míg az ipari alma piacán állóháború alakult ki a termelők és a legnagyobb feldolgozó között a felvásárlási árak miatt, az étkezésre szánt gyümölcs esetében sem lehetnek nyugodtak a gazdák.

Nincs egyezség az alma áráról

Eredménytelenül zárult a léalma kirívóan alacsony felvásárlási áráról az Austria Juice képviselőivel folytatott keddi egyeztetés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.