2021. október 19., kedd, Nándor napja

Címke: le bataclan

10 cikk 1/1 oldal

Abdeslam kapcsolatait kutatják hazánkban

A francia hatóságok nem hagytak fel a terrorszervezet teljes felderítésével, így újabb információk beszerzését kérték több államtól, Belgiumtól és Magyarországtól is.

Plüssmacik dzsihád idején

Az embernek olyan érzése támad, mintha egy abszurd világba tévedt volna, ahol mindenki kábultan lebeg, mert kikapcsolták a valóságot az életükből.

A párizsi terroristák Olaszországba utaltak át pénzt

A Bataclan párizsi szórakozóhelyen tavaly novemberben elkövetett terroristatámadás elkövetője pénzt utalt át Olaszországba, onnan pedig más országokba, ami nemzetközi terroristahálózatra enged következtetni – jelentette ki Franco Roberti olasz maffia- és terrorizmusellenes ügyész csütörtökön.

Megkezdődött az egyik bataclani öngyilkos merénylő társainak pere Párizsban

Megkezdődött hétfőn az egyik legjelentősebbnek tartott franciaországi dzsihadista hálózat pere a párizsi büntetőbíróságon: a Szíriát megjárt hét strasbourgi fiatalhoz tartozott a tavaly november 13-i, 130 áldozatot követelő párizsi merényletek egyik elkövetője is, a 23 éves Fouad Mohamed-Aggad, aki a Bataclan koncertteremben történt túszejtés és öldöklést követően felrobbantotta magát.

2016 végén nyílhat meg újra a Bataclan

A jövő év végén nyílhat meg újra a november 13-i párizsi merényletek egyik helyszíne, a Bataclan koncertterem, ahol a 130 áldozat közül kilencvenen vesztették életüket – mondta a klub két társtulajdonosa a Le Monde című napilapban szerdán megjelent interjúban.

Többször is fenyegették a Bataclan klubot

A párizsi Bataclan klubot már évek óta fenyegették terroristák, igaz, nem az Iszlám Állam nevű terrorszervezet, hanem a magát az Iszlám Hadserege néven emlegető terrorcsoport.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.