2022. június 29., szerda, Péter, Pál napja

Címke: lázítás

11 cikk 1/2 oldal

Szakértő: nem lehet a mecsetekben lázítani

Nem szabad megengedni, hogy a mecsetekben lázítsanak - mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szombat reggel az M1 aktuális csatornán azzal kapcsolatban, hogy kiutasítanak Ausztriából több külföldről támogatott imámot, és bezárnak hét mecsetet.

Tovább lazíthat a jegybank

Az októberi, eseménytelennek mondható ülést követően kedden újból a piaci szereplők figyelmének középpontjába kerülhet a magyar jegybank.

Nem ragadt át a BÉT-re az optimista hangulat

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 76,30 pontos, 0,25 százalékos emelkedéssel, 30 152,01 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 6,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Migránssimogatókból terroristasimogatók

A siránkozó balliberálisok soha nem mulasztják el megtámadni a független magyar bíróság ítéletét, ha az nem felel meg az ízlésüknek.

Elemzők: lazítást jelent a jövő évi költségvetés

Elemzők szerint egyértelműen lazítást jelent Varga Mihály bejelentése a jövő évi költségvetésről, a GDP-arányos hiány nőni fog az ideihez képest, az infláció csökken, így a monetáris tanács is tovább lazíthat a kondíciókon, illetve tovább tarthatja alacsony szinten az alapkamatot.

További lazítást mérlegel a jegybank

Ha szükségesnek ítéli, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa további lazításra is hajlandó – olvasható a testület szerdán kiadott rövidített jegyzőkönyvében, amely a januári kamatdöntő ülésről tájékoztat. A tanács megállapította, a világpiac felől érkező inflációs nyomás továbbra is gyenge. A nyersanyagárak csökkenése és az alacsony globális kereslet együttesen mérsékli az inflációt a világ meghatározó gazdaságaiban.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.