2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: Lázár Ervin

9 cikk 1/1 oldal

Egyben a hagyaték

Lázár Ervin és Vathy Zsuzsa örökösei aláírták az író házaspár hagyatékának átadásáról szóló dokumentumot tegnap a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Így ferdítenek ők (befejező rész)

Csukás István, Lázár Ervin vagy Kányádi, Faludy nevével nem igazán találkozunk, a balliberális kánon legfőbb sztárjaira ellenben igen csinosan költöttek.

Macskavati

A január 7-én elhunyt Vathy Zsuzsanna író, újságíró, szerkesztő, vegyészmérnökre, Lázár Ervin meseíró özvegyére emlékezünk.

Írói szem

Vathy Zsuzsa novelláiból és kisregényeiből válogatott egy kötetre valót Ki nevet a végén? címmel.

A négyszögletű egyre kerekebb

Csütörtökön zárul a Budapest Bábszínház VII. Bábufesztiválja, a rendezvény fókuszában idén Lázár Ervin munkássága áll, és özönlenek a gyermekek.

Legjobb ismerősöm a panteonból

Idén van az egyik legnagyobb mesemondó születésének nyolcvanadik, halálának tizedik évfordulója, a kerek számok pedig arra ingerlik az embert, hogy többet is mondjon annál: dömdödöm.

Hova jön haza Mikkamakka?

Végre szellemes, színészbarát díszlet, nem a napjainkban divatos sivárság, amit a „letisztult” titulussal szoktak lenyomni a torkunkon fantáziátlan tervezők.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.