2024. április 19., péntek, Emma napja

Címke: Lánczi András

12 cikk 1/2 oldal

A Corvinus célja a világszínvonal

A magyar felsőoktatás sokkal jobb, mint amit terjesztenek róla, ám ha még kiválóbbá akarunk válni, fejleszteni kell. A Corvinus egyetem válaszol a nemzetközi kihívásokra.

Fehérváron fejleszt a Corvinus

A kormány nem zár be egyetemet, hanem képzőhelyek létesítését támogatja – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári campusának fejlesztéséről szóló projekt nyitórendezvényén. Palkovics László azt mondta: a kormány szeretné elvinni az egyetemek képzését oda, ahol arra szükség van.

Nyolcezerrel több férőhely lesz

Jövőre indul a kormány felsőoktatási kollégiumfejlesztési stratégiája, amelynek részeként 123 kollégium újul meg, illetve létesül – jelentette be az emberi erőforrások minisztere.

Harc indulhat a hallgatókért

A pártpolitikai programok egyetemi megjelenésével kapcsolatos óvatos hozzáállásnak a folytatását vetítette előre a Corvinus évnyitó ünnepségén Lánczi András.

Zsákutca

Élő örökség-e még a lukácsi szellemi hagyaték, vagy múzeumi darabbá lett, ahogy azzá vált az eszme is, amelynek főideológusa volt?

Patyi András: De Gaulle céljai összekapcsolhatók a magyar államreformmal

Franciaország utóbbi évszázadának legnagyobb államférfija, Charles de Gaulle élete, döntései, megoldásai és célkitűzései sok szempontból a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel (NKE), az intézmény létrehozása mögött meghúzódó magyar államreform-folyamattal kapcsolhatók össze – mondta Patyi András rektor a gaullizmusról rendezett csütörtöki konferencián, a Ludovikán.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.