2022. augusztus 9., kedd, Emőd napja

Címke: lakossági fogyasztás

11 cikk 1/2 oldal

Száguld a hazai kiskereskedelem

Miközben az euróövezet kiskereskedelmi forgalma csökkent, Magyarországon ismét kimagasló eredményt ért el a lakossági fogyasztás októberben.

KSH: nőtt a lakossági fogyasztás 2017 első felében

Minden főcsoportban nőtt a lakossági fogyasztás az első fél évben 2016 azonos időszakához viszonyítva, a bővülés reálértéken elérte a 4,5 százalékot, folyó áron pedig a 7 százalékot a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetes adatai alapján.

Vastagabb pénztárcák miatt bővül a forgalom

A kiskereskedelmi forgalom utóbbi két hónapban tapasztalt lendületes növekedése a háztartások fogyasztásának további emelkedését vetíti előre.

Kánikulában kétszer annyi ásványvizet iszunk

Duplájára ugrik az ásványvizek és az alkoholmentes italok értékesítése a kánikulában, a gyártók várakozásai szerint ezen a nyáron tovább bővül az éves szinten 60 milliárd forintos piac – közölte lapunkkal a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség. Az áruházláncok már érzékelik a megnövekedett lakossági fogyasztást.

Erősödik a lakossági fogyasztás

Májusban 6,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakához képest, naptárhatástól megtisztítva a növekedés 5,7 százalék volt.

Nagyot nyertek a sörözők

Egy átlagos júniushoz képest összességében tíz százalékkal növelte a hazai vendéglátóhelyek, főként a kocsmák, bárok, italkimérések forgalmát a nemzeti válogatott.

Többet költenek a családok

Az élénk lakossági fogyasztást továbbra is ösztönzi a reáljövedelmek és a családi adókedvezmények bővülése, illetve az szja-csökkentés.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.