2023. január 30., hétfő, Martina napja

Címke: lakástakarék

13 cikk 1/2 oldal

Otthon, édes otthon

Nem a lakástakarék-szektort szántja be az állam ezzel a döntéssel, hanem az állami támogatást szünteti meg a jövőben megkötendő szerződések esetében.

Megszűnne az LTP-k támogatása

Bánki Erik elmondta, a pénztárak kezelői az elmúlt években több tíz milliárd forintot kitevő extraprofitra tettek szert, amit a legtöbb esetben nem lakásvásárlásra költöttek.

Teljesen kihasználják a lakástakarékokat

Az ügyfelek túlnyomó része, 85 százaléka teljesen kihasználja az állami támogatást a lakás-takarékszámla esetében. Sokan jó hozamú befektetési lehetőségként tekintenek a lakás-takarékpénztárakra.

Egy hónapnyi előnyt ad a lakástakarék

Július elejétől 1 hónappal hamarabb juthatnak a megtakarításukhoz azok, akik lakástakarékban kamatoztatják a pénzüket. A múltbeli 3 hónapos kiutalás időszak 2 hónapra csökken, vagyis az egész folyósítási folyamat lényegesen gyorsabbá válik. Így a lakáscélra hamarabb felhasználható a pénz, ami például a szűk határidők miatt egy lakásvásárlásnál nagy előny – írja összeállításában a bankmonitor.hu.

Meghíztak a lakástakarékok

Tavaly az új szerződéses összeg és a hitelkihelyezés is bővült, és idén is növekedést terveznek mindkét területen.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.