2020. június 6., szombat, Norbert, Cintia napja

Címke: lakáshitelek

23 cikk 1/3 oldal

MNB: nőtt a hosszabb távra rögzített kamatozású lakáshitelek súlya

Októberben a háztartások által felvett új lakáshitelek átlagos hitelköltség mutatója enyhén emelkedett, a szerződések értéke kismértékben csökkent az előző hónaphoz képest – jelentette hétfőn a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Előbbit részben az éven túli kamatfixálású hitelek növekvő súlyával magyarázza az MNB. Az októberben kötött új lakáscélú hitelek kamatfixálásának átlagos hossza 92 hónap volt, míg csak az éven túl rögzített kamatozású hiteleké 99 hónap.

Emelkedik a lakáshitelek kamata

Megnőttek az elmúlt hetekben a bankok által kínált lakáshitelek kamatai a pénzpiaci kamatok emelkedése miatt – írja a hétfői Világgazdaság.

A fix kamatozás előnyeit hangsúlyozza a kormány

Tállai András szerint a versenyszféra és a kormány megállapodása alapján megvalósuló béremelések további jelentős lökést adnak a lakáspiac keresleti oldalának.

Az MNB továbbra is ösztönzi a fix kamatozású lakáshitelek felvételét

A fix kamatozású minősített fogyasztóbarát lakáshitelek (mfl) részesedése jelentősen nőtt az új folyósításokon belül, 2018 márciusában már 50 százalékot ért el arányuk - mondta Freisleben Vilmos, a Magyar Nemzeti Bank fogyasztóvédelmi igazgatóságának igazgatója, megjegyezve, hogy a jegybank továbbra is a fix kamatozású lakáshitelek felvételét ösztönzi.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.