2024. április 16., kedd, Csongor napja

Címke: lakáshitel

46 cikk 1/5 oldal

Rugalmas, élethelyzetekhez igazodó támogatás

Az elmúlt három évben több alkalommal is éppen a speciális igényekre, élethelyzetekre gondolva módosítottak és egyszerűsítettek a kérelmezés feltételein.

Nagyon viszik a hiteleket

Jelentős felívelés rajzolódik ki a lakáshitelezésben, a tavalyi erős első fél évhez képest is 40 százalékkal nagyobb összegben engedélyeztek kölcsönfelvételt 2018 első hat hónapjában.

Jól megválasztott hitel felvételével jelentős összegek spórolhatók meg

A lakásvásárlók mintegy fele hitelt vesz igénybe, a kedvező kamatok, törlesztőrészletek és az állami támogatási formák miatt is egyre többen gondolkodnak a lakáshitel felvételében – mondta Trencsán Erika, a BankRáció.hu hitelszakértője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Egyre több hitelt veszünk fel

Döntően befolyásolná a lakáspiacot a hitelkamatok és a törlesztőrészletek esetleges emelkedése, hiszen a jelenlegi adatok szerint a vásárlások több mint negyven százalékához társul hitelfelvétel.

Nem csökkenti a hitelezést a jegybanki szigorítás

Változás abban várható, hogy a lakosság a hosszabb kamatperiódusra is a fix törlesztőjű kölcsönöket fogja választani – ami éppen a szigorítás egyik, a jegybank által megfogalmazott célkitűzése.
46 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.