2023. december 1., péntek, Elza napja

Címke: lakásépítések

104 cikk 1/11 oldal

Jók az építésgazdaság idei kilátásai

Szó szerint dübörögtek tavaly az építkezések, a nagy állami beruházások mellett az otthonteremtési program segítségével felfutottak a lakásépítések is.

Bővül az otthonteremtési program

Az év utolsó hónapjával újabb bővítésen van túl a családi otthonteremtési kedvezmény, jövőre pedig további elemeket vezethetnek be, köztük az úgynevezett falusi csokot.

Építkezik az agglomeráció

A statisztikai hivatal friss összeállítása szerint az új lakások kétharmada továbbra is Budapesten, valamint Pest és Győr-Moson-Sopron megyében épül.

Szabadulnának a korábbi vevőktől

A fogyasztóvédők szerint egyre gyakoribb, hogy az eladó különböző okokra hivatkozva felbontaná a szerződést, mert most már jobb áron tudná értékesíteni a szóban forgó ingatlant.

Lassú a lakásállomány megújulása

A vállalkozások visszafogott termelékenysége, a nagyobb építőipari projektek jobb jövedelmezősége és az üres ingatlanok jelentős száma egyaránt gátja a pozitív irányú elmozdulásnak.

Sokasodnak a viták a kivitelezésnél

Az építési ügyekre szakosodott ügyvéd szerint a vállalt munkákra kevesebb munkás jutott, és így még a leggondosabb tervezés mellett is csúszott a határidő.
104 cikk 1/11 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.