2019. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: lakásárak

130 cikk 1/13 oldal

Visszafogottabb évkezdet

Ugyan még a tavalyi hivatalos lakáspiaci forgalom sem ismert, egyes becslések szerint nem bővült tovább az adásvételek száma, ráadásul az idei év sem indult túl erősen.

Drágították az ingatlanokat az előre hozott vásárlások

Részben a jegybanki hitelszigorítások miatti előre hozott lakásvásárlások állnak a jelentősnek mondható, tavaly kora őszi áremelkedés hátterében. Úgy tűnik, kitart a drágulás, de elemzők szerint már nem lesz olyan mértékű, mint az előző években.

Idén 10 százalékos áremelkedést vár a lakáspiacon a Takarék-csoport

A magyar lakáspiacon idén 10 százalékos, Budapesten 10-15 százalékos áremelkedésre lehet számítani, mivel 2019-ben tovább bővül a gazdaság, kedvező a finanszírozási környezet, illetve folyamatosan emelkednek a költségek az új lakások építésénél – derül ki a Takarék-csoport elemzéséből.

Lakásárak: évtizedes csúcs

A fővárosi téglalakások után a panelek is elérték a félmillió forintos négyzetméterárat, és már vidéken is minden harmadik ingatlanért legalább húszmilliót fizettek.

Vidéken nő az építési kedv

Ami a tényleges kínálatot illeti, a hirdetési oldal adatai szerint ja­nuár elején Budapesten mintegy 2250, a vidéki nagyvárosokban pedig több mint nyolcszáz új építésű lakásból lehet válogatni.
130 cikk 1/13 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.