2024. június 19., szerda, Gyárfás napja

Címke: lakásáfa

23 cikk 1/3 oldal

Nem lesz kaotikus helyzet

Számos vita kerülhető el a kormány ötszázalékos lakásáfát rendező javaslatával az építési vállalkozók szakszövetsége szerint.

Még öt évig megmarad a kedvezményes lakásáfa

További öt évig érvényben marad 2019 után is a kedvezményes lakásáfa azon ingatlanokra, amelyek már építési engedéllyel rendelkeznek, illetve amelyeket bejelentettek.

Kedvezmények és jóváírások a csokon túl

Családosoknak és nagycsaládosoknak a csokon felül még több más formában támogatja az állam az otthonteremtést a kedvezményes forgalmi adótól kezdve a jelzáloghitel-tartozás csökkentéséig.

Lakásvásárlási stratégiák ötszázalékos áfával

Az új lakások 2019. december 31-ig történő részteljesítésére és előlegfizetésére mindenképpen az ötszázalékos forgalmi adó érvényes, függetlenül az ingatlan átadásának időpontjától.

Befejezésre figyelő lakásfejlesztők

Folytatódott az építőipar szárnyalása az év első felében, ugyanakkor a soklakásos társasházak építésében megtorpanás érződik.

Sok új otthon lesz a befektetőké

Legalább 5-10 százalékot tesz ki az új lakások vevői között a külföldiek aránya, a nagy lakásfejlesztők egyes projektjeiben pedig akár minden negyedik ingatlant befektetési céllal vásárolnak meg.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.